3D-metaalprinten: nieuwe designs voor de medische wereld

Teq talk

FMI Additive in Tilburg gaat zich toeleggen op het 3D-metaalprinten van medische hulpstukken, zoals implantaten voor tussenwervelschijven. ‘Kwartiermaker’ van de Tilburgse productievestiging is production engineer Eddie Jongbloets.

De eerste drie printers zijn ingesteld en getest; de testresultaten zijn goed. Dat betekent dat het tijd is voor de volgende stap: het daadwerkelijk draaien van productie voor de medische markt. Taak van Eddie Jongbloets is het opzetten van een productielijn en het aannemen van de juiste operators.

We spreken met Jongbloets over de impact van de nieuwe 3D-printing technologie op de eisen die gesteld worden aan de medewerkers bij FMI Additive.

Ik vind het mooi om te pionieren. Maar mijn grootste voldoening zit straks in het feit dat we met een nieuwe technologie producten gaan maken waar we geld mee verdienen
Eddie Jongbloets, production engineer FMI Additive
Wat is het grote voordeel van het 3D-printen ten opzichte van het meer traditionele bewerken van metaal?

"De structuren die we maken met een 3D-printer kunnen op de conventionele manier onmogelijk gemaakt worden. Daarnaast kan de productie beter opgeschaald worden. Als je een stuk metaal wilt bewerken tot een medisch hulpmiddel, dan is dat altijd stukproductie. Maar het printen maakt het mogelijk om series te produceren. Is de machine eenmaal ingesteld, dan kunnen wij hem continue laten produceren."

Welke nieuwe functies gaan gepaard met deze productiewijze/

"Het proces begint bij de engineers. Zij vertalen 2-dimensionale CAD modellen in 3-dimensionale modellen die de printers aansturen. Dat is hooggekwalificeerd werk op universitair niveau. Voor dit werk worden op de technische universiteiten al mensen opgeleid. Je merkt wel dat het 'vak' nog volop in ontwikkeling is; er zijn nog geen vastomlijnde standaarden voor de machines en de bediening daarvan. Nu wij richting productiefase gaan, wordt er nog van alles aangepast. Dat gebeurt veelal door de leveranciers van de 3D-printers in nauw overleg met ons.

Het bedienen van de machines gebeurt door de operators. Dat is een functie die eigenlijk nog niet bestaat. Al zijn wij wel in overleg met ROC's, op dit moment is er nog geen opleiding voor dit vak. Het belangrijkste voor een operator is dat hij of zij nauwkeurig kan werken volgens heel strikte procedures. Vergeet niet dat er 60.000 volt door de printer gaat om het titanium te kunnen bewerken! En als een machine niet op de juiste manier is schoongemaakt of voorbereid, kan dat leiden tot een storing die de hele kostbare productierun verpest. Het werk van een operator vereist niet veel theoretisch kennis. Het is vooral de juiste attitude die iemand tot een goede operator maakt."

Verdwijnen er ook functies?

"Bij de conventionele manier van produceren werd het meeste werk gedaan door CNC bankwerkers. Hoewel deze nog steeds betrokken zijn bij het nabewerken van de 3D werkstukken, is dit werk voor vaklieden op MBO-niveau steeds minder nodig".
Over zijn eigen werk zegt hij: "Ik vind het mooi om te pionieren. Maar mijn grootste voldoening zit straks in het feit dat we met een nieuwe technologie producten gaan maken waar we geld mee verdienen. En als je kijkt naar ons proces: het is wel mooi om te zien dat wij van 'poeder' een product kunnen maken dat mensen helpt."

Meer Teq Talks

Klimaatneutraal produceren (petro)chemie in 2050: enorme kans technisch specialisten

Klimaatneutraal produceren (petro)chemie in 2050: enorme kans technisch specialisten

Klimaatneutraal produceren in de petrochemie biedt een gouden kans voor technisch personeel, volop werkgelegenheid…
Lees verder

Zonnige toekomst voor technisch personeel door energietransitie

Zonnige toekomst voor technisch personeel door energietransitie

We gaan dieper in op de wereldwijde transitie naar een lagere CO2-uitstoot en de rol die techniek én…
Lees verder

In de toekomst kijken met virtual reality

In de toekomst kijken met virtual reality

We zoeken uit hoe virtual reality bezoekers toegang geeft tot bouwwerken die normaal onbereikbaar zijn.
Lees verder

Nul kapiteins op een schip

Nul kapiteins op een schip

We kijken hoe schepen die zichzelf besturen het werk in de haven en de scheepsbouw compleet zullen veranderen.
Lees verder