BIM modelleur bij Teqoia

Direct solliciteren »

Wat doe je als BIM modelleur bij Teqoia?

Jij gaat het doen als BIM modelleur bij ontelbare verschillende technische organisaties terwijl je in dienst bent bij 1 werkgever en tijdens wisselende projecten. Die ene werkgever? Dat zijn wij: Teqoia. Als Teqoiaan ben je altijd verzekerd van werk. En van je eigen groei. To good to be true? Nee hoor, Dennes van der Kleij deelt zijn ervaring over werken als BIM modelleur bij Teqoia met jou.

En die mooie projecten? Het zijn de mooiste, zoals recent:

 • Provinciehuis Zuid-Holland.

Is het ene project met succes afgerond? Dan wacht er een ander project waar jij weer de slimste oplossingen kan delen. Als ware Teqoiaan ben je altijd verzekerd van werk. En van je eigen groei. Ga aan de slag als BIM modelleur bij Teqoia. Think hard, work smart. 

Wat kun je verwachten als BIM modelleur?

Wat is een BIM modelleur?

Een BIM modelleur houdt zich bezig met ontwerpen, tekenen, berekenen en selectie voor het samenstellen, beheren en ontwikkelen van een BIM-model. BIM staat voor Building Information Modeling. Het BIM-model is een 3D informatiemodel, waarin alle informatie over het onwerpen en bouwen van projecten wordt bijgehouden. In het BIM-model vind je verslagen, berekeningen, rapportages en bouwtekeningen. Doordat al deze data centraal staat opgeslagen, is het toegankelijk voor alle betrokken partijen van het bouwproject. Om BIM modelleur te worden, heb je minimaal een mbo- of hbo-diploma nodig in de richting van Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Bouwkunde of Construcietechniek.

BIM modelleur functieomschrijving

Met een BIM modelleur functieomschrijving vertellen we je graag wat je te wachten staat. Je zit in elk geval niet graag vastgeroest bij dezelfde organisatie. Als Teqoiaan ga je de uitdaging aan door de slimste oplossingen te bedenken voor uiteenlopende projecten: de ene keer in de woningbouw en even later in de utiliteitsbouw of civiele technieken. Vanuit meerdere BIM-disciplines bijvoorbeeld in de bouwkunde, klimaat-, sprinkler-, constructie- of civiele techniek. Van voorontwerp tot aan de uitvoeringsfase.

De functie BIM modelleur Installatietechniek, Bouwkunde of Civiele techniek bestaat uit:

 • modelleren van technische installaties, bouwconstructies of andere bouwkundige of civiele elementen;
 • aanmaken van families in de gebruikte software;
 • uitvoeren van clash-controles in het model;
 • samenwerken in een multidisciplinair projectteam;
 • overdragen van jouw bergen kennis over de BIM-methodiek.

Startsalaris BIM modelleur

Het startsalaris van een BIM modelleur is afhankelijk van welke opleiding je afgerond hebt. Het startsalaris met een MBO-opleiding ligt rond de 2.200 euro bruto per maand. Bij een HBO-opleiding of WO-opleiding ligt dit op zo'n 2.400 euro bruto per maand. Wanneer je doorgroeit naar een senior BIM-modelleur groeit je salaris uiteraard mee naar een salaris van zo'n 4.500 euro. Hecht je naast salaris ook waarde aan goede secundaire arbeidsvoorwaarden? Bijvoorbeeld aan opleiding en vakantiedagen? Daar denken we bij Teqoia graag over mee. We bespreken graag alle mogelijkheden met je.

BIM modelleur installatietechniek

Wij hebben bij Teqoia regelmatig vacatures voor BIM modelleur installatietechniek. Als BIM modelleur installatietechniek houd je je hoofdzakelijk bezig met het maken van ontwerptekeningen en het volledig modelleren en technisch uitwerken van verschillende fases van VO tot DO. Ook het waarborgen en bewaken van het 3D informatiemodel hoort hierbij. Een baan als BIM modelleur in de installatietechniek brengt veel kansen met zich mee omdat deze branche constant in ontwikkeling is.

Jouw profiel

Wat verwachten wij van jou als BIM modelleur?

Dit is hét, jouw baan waar er continu een nieuwe uitdaging op je pad komt. Om deze technische functie goed uit te voeren, vragen we van jou een speciaal pakket aan kennis en vaardigheden.

Direct solliciteren »
✓ Kennis & ervaring
 • mbo- of hbo-diploma richting Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Bouwkunde of Constructietechniek.
 • in het bezit van relevante BIM-certificaten bij een van de bekende instituten.
 • sowieso 2 jaar werkervaring als BIM modelleur of BIM tekenaar.
✓ Persoonlijke vaardigheden
 • ruimtelijk en technisch inzicht.
 • groot verantwoordelijkheidsgevoel.
 • analytische instelling.
 • communicatief sterk.
✓ Software skills
 • Revit
 • StabiCAD
 • Navisworks

Ons profiel

Waar ga je werken?

Wij zijn Teqoia en we detacheren technische specialisten in 7 branches. Van veelbelovend jong talent, soms rechtstreeks van de TU, tot ervaren professionals die hun sporen ruimschoots verdiend hebben. Wij van Teqoia staan erom bekend dat we wat toevoegen aan de performance van onze opdrachtgevers. We geloven heilig in de combinatie van denkvermogen én uitvoeringskracht. Het is essentieel dat in elke branche en op elk niveau innovatief denken wordt gekoppeld aan een gestroomlijnde uitvoering. Goede ideeën zijn immers zinloos zonder een strakke implementatie. Die gedachte kenmerkt onze mentaliteit en ambitie.

Samengevat in: Think hard. Work smart.

Als we ons verhaal in de praktijk brengen, behalen we optimale prestaties.

 

Arbeidsvoorwaarden

Als BIM modelleur aan de slag bij Teqoia

Een carrière met veel afwisseling en kansen. Die grijp je met beide handen aan als BIM modelleur. Jij richt je op de technische projecten van Teqoia en wij werken aan jouw toekomst. Op ons kan je rekenen.

 • TEQOIA icon
  BIM modelleur salaris (bruto)
  tot € 3.800.
 • TEQOIA icon
  Persoonlijke ontwikkeling
  denk aan trainingen en cursussen die je helpen de volgende stap te maken.
 • TEQOIA icon
  Pensioenregeling
  voor later.
 • TEQOIA icon
  Vakantiedagen
  genoeg om van het leven te genieten.
 • TEQOIA icon
  Laptop en telefoon van de zaak
  zo ben je altijd bereikbaar.
 • TEQOIA icon
  Lease auto
  om comfortabel naar je werk te reizen.

Wanna be a Teqoiaan? Laat deze kans niet liggen, druk zo snel mogelijk op die sollicitatieknop en kom in aanmerking voor de meest uitdagende projecten. Binnen 5 werkdagen ontvang je onze reactie.

Eerst meer weten over de vacature van BIM modelleur, Teqoia en de eindeloze mogelijkheden? Schakel met jouw Teqoia vestiging.

 
Direct solliciteren »