TEQOIA

Bouwkunde

De kunst van het bouwen

Bij veel studies en/of beroepen zegt de naam al wat het inhoudt of wat je kunt verwachten. Met de studie bouwkunde is dat eigenlijk niet anders. Bouwkunde omvat vrijwel alle wetenschappelijke kennis met betrekking tot het bouwen van álles wat voor bewoning, huisvesting of bedrijfshuisvesting bedoeld is. En dat is breder dan je denkt. Natuurlijk zijn tal van bouwkundigen werkzaam op architectenbureaus of bij aannemers. Maar ook stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten en vastgoedbeheerders hebben vaak een bouwkundige achtergrond. Bovendien zie je vandaag de dag steeds meer bouwkundigen die carrière maken bij projectontwikkelaars en constructeurs. Maar ook bij de zogenaamde bouwfysische adviesbureaus worden bouwkundigen steeds populairder om mee te denken over bijvoorbeeld klimaatoplossingen en duurzaamheid.

BIM

In het verlengde hiervan zien we ook een toename van het aantal mensen dat werkt met en aan de zogenaamde BIM. BIM staat voor Building Information Model (bouwwerkinformatiemodel); een digitaal model van een bestaande of geplande constructie, opgebouwd uit objecten waaraan bepaalde informatie gekoppeld is. Een ideale tool én een zeer interessant werkveld om materiaalverspilling en faalkosten mee te reduceren. 

Bouwen aan financiële zekerheid

Vanwege de grote verscheidenheid aan werkzaamheden en carrièrekansen is het natuurlijk lastig om een vastomlijnde salarisindicatie te geven voor bouwkundig adviseurs. Het bruto inkomen kan variëren van € 2800,- tot € 7269,-. Afhankelijk van senioriteit en functie. 

Vacatures Bouwkunde

Zoek hieronder door alle vacatures uit het vakgebied bouwkunde. Niet gevonden wat je zocht? Filter hier op vacatures uit alle vakgebieden!

Vacatures

We werken op bijzondere projecten voor bedrijven die ertoe doen. Heb jij een mbo+, hbo/bachelor of wo/master-opleiding of denkniveau? De kans is groot dat jouw volgende uitdaging daar tussen zit.

vacature Werkvoorbereider P&M

Vlaanderen Vlaanderen
Vlaanderen
HBO / Associate degree
Piping

Geïntereseerd in de vacature Werkvoorbereider P&M? Lees meer!

Petrochemie

vacature Werkvoorbereider E&I

Vlaanderen Vlaanderen
Vlaanderen
HBO / Associate degree
Elektrotechniek

Geïntereseerd in de vacature Werkvoorbereider E&I? Lees meer!

Petrochemie

Boxmeer
MBO 4 / A2
Civiele techniek

Geïntereseerd in de vacature Projectleider Civel? Lees meer!

Bouw en civiel

Utrecht
MBO 4 / A2
Civiele techniek

Geïntereseerd in de vacature Projectleider Bodem? Lees meer!

Bouw en civiel

Zwijndrecht
HBO / Associate degree
Werktuigbouwkunde

Geïntereseerd in de vacature Design Engineer Machinebouw? Lees meer!

Machinebouw